A Milesi szakterülete fafestékek és bevonóanyagok fejlesztése és gyártása; a fa pedig olyan természetes, élő anyag, melyet az emberek mindig is kedveltek. A Milesi termékeket a naponta fával dolgozó emberek - kézművesek vagy éppen nagy bútorgyártók - igényei szerint alakítottuk ki.


Felelősség 
A gyártás a Milesinél felelősséget jelent, így a vállalat már sok évvel ezelőtt létrehozta Ökológiai és biztonsági osztályát. A Milesi célja az, hogy az egyéneket a legszigorúbb biztonsági szabványokat is meghaladó módon védje. A céget mélyen érintik a környezettel, ökológiával és az emberek egészségével kapcsolatos kérdések, a termékek összetételét alaposan ellenőrizzük és még a legfrissebb szabványoknál is előbbre tartunk.

Minőség 
A gyártás minőséget is jelent: a Milesi 1996 óta megfelel az ISO 9002 szabványnak, majd 2003 februárjában megszerezte az UNI EN ISO 9001:200 minősítést is. Ez a kiemelkedő siker a kiválóság bizonyítéka, s termelési folyamatok minőségének gondos, folyamatos ellenőrzésén alapul – ám ennél több is rejlik mögötte. Az új (a korábban elért fokozatból természetes módon továbbfejlődött) minősítés az ügyfélelégedettség méréséhez szükséges eszközök megfelelő kialakítását tükrözi, ezen a területen a Milesi már sok év óta komoly munkát végez.


Műszaki támogatás 
A Milesi értékesítő tevékenysége nagy területet ölel fel; fejlett, specializálódott műszaki támogatórendszere Olaszországban és külföldön is elérhető. Rendszeresen ellátogatunk ügyfeleink üzemeibe és tanácsot adunk a legjobb műszaki megoldásokra és alkalmazási technológiákra vonatkozóan, teljes körű támogató szolgáltatást nyújtva számukra.


Kutatás 
A Milesi Kutató-fejlesztő laboratórium munkájának az a célja, hogy a fafestékeket és -bevonóanyagokat napról napra javítsa; ehhez a legkorszerűbb műszaki eszközöket használjuk fel és folyamatos telematikai kapcsolatban állnak az IVM Csoport más európai laboratóriumaival. Arra törekszünk, hogy minden egyes ügyfelünk igényének megfelelő megoldást találjunk; az így kialakított anyagokat a legfrissebb műszaki innovációknak megfelelő berendezéssel felszerelt Alkalmazási laboratóriumban teszteljük és tökéletesítjük.


Tanácsadás 
A Milesi Ökológiai és biztonsági osztálya folyamatos és naprakész tanácsadást biztosít ügyfeleink számára a környezetvédelemre és az emberi egészségre vonatkozó legújabb szabályozásokkal kapcsolatban és ismerteti az e követelményeknek való megfelelés legjobb módozatait.


Új, másfajta jövő kialakítása, vállalkozó szellem és az ugyanennyire fontos személyes elkötelezettség – ezek voltak azok az alapvető elemek, amelyek 1947-ben Milánóban a Milesi létrejöttéhez vezettek.


Szakterületünk 
A Milesi fatárgyak védelmére, megjelenésének javítására és megóvására szolgáló festékeket és -bevonóanyagokat állít elő. Alapítása óta a Milesi a fafestékek és -bevonóanyagok gyártására szakosodott, minden erőfeszítését és beruházását erre a területre fordítja.


Növekedés 
A vállalat történetét a folyamatos növekedés szándéka vezérelte és az a törekvés, hogy az elért eredményeket egyre javítva az ügyfelek teljes megelégedését érje el. 
1960-ban a Milesi Spa áthelyezte székhelyét Milánóból a Bareggio-ban létesített nagy, modern létesítménybe, ahol a cég kutató- és gyártó részlegei ma is találhatók. 
1970-ben a Milesi spa csatlakozott az IVM Csoporthoz (IVM Industrie Vernici Milano): ezt a holding-társaságot a Milesi spa tulajdonosai hozták létre vállalkozásuk adminisztrációjának megkönnyítésére illetve a pénzügyi, stratégiai és marketing tevékenység koordinálására – mára ez Európa egyik legnagyobb fafestékek és -bevonóanyagok gyártására szakosodott vállalata lett. 
A hetvenes évek elején megindult a Csoport nemzetközi terjeszkedése, amely révén partnereket hoztak létre illetve vásároltak fel Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban és Németországban (ezek mindannyian az IVM Csoport részei lettek), know-how-t adtak át számos más országban és termékeinek értékesítését kiterjesztették az egész világra.


Számadatok 
Ezek a lépések vezettek el a Milesi mai nagyságrendjének kialakulásához: több mint 250 alkalmazott, évente 35,000 tonnás termelés, erős marketing és műszaki szervezet, több mint 100 kutatót foglalkoztató, a kutatásban élenjáró laboratórium, raktárak és értékesítők Olaszország összes stratégiailag fontos helyszínén, kizárólagos viszonteladók az összes kontinensen, 60 országban. Mindez lehetővé tette a Milesi és az IVM Chemicals számára, hogy a világ egyik legfontosabb fafesték- és -bevonóanyag-gyártójává váljon.


A jövőnk 
A Milesi jövőre vonatkozó reményei pontos stratégián alapulnak: növekedés a hagyomány, tapasztalat és innováció közötti megfelelő egyensúly megőrzésével, folyamatos beruházás a kutatásba, fejlesztésbe, technológiába és – mindenekelőtt - az emberi erőforrásokba, munkatársaink folyamatos képzése és oktatása révén.

Biztonság 
A Milesi spa és az IVM Csoport alapításuk óta ugyanazon személyek tulajdonában van, ami garantálja a cég stratégiájának, irányításának és megbízhatóságának folyamatosságát. 

Tapasztalatok 
A cég vezetésének és dolgozóinak állandósága révén a Milesi ma már olyan munkatársi gárdára támaszkodhat, melyben megtalálhatók a fafestékek és -bevonóanyagok szakterületén a piac és az ügyféligények világviszonylatban is legkiválóbb szakértői.

 

Érvényes ISO 9001 minősítő oklevél